NUORISOVAIHTO ITÄVALLASSA EXPLORE (SOCIAL) MEDIA 27.12.17 - 6.1.18

6 nuorta, ikä 14-17 v., Niko, Nikita, Mark, Polina, Darja ja Milana + 1 ryhmän vetäjä Ludmila Suomesta osallistuivat talviloman aikana nuorisovaihtoon Itävallassa. Asuimme jossain Itävallan länsirajan lähellä, ja 3 km päästä oli upea laskettelukeskus, jossa myös kävimme ja jopa yksi meistä, varmasti rohkein, kävi laskettelemassa. Nautimme muuten istumista kahvilassa, juomassa kuumaa teetä ja katselemassa ison ikkunalasin takana liikkuvia tosi värikkäitä hahmoja - keltaisia, pinkkivärisiä, keväänvihreitä - ihania kirkaan valkoisen lumivuoren päällä. 

Asuimme läheisellä lapsiperhekeskuksessa ja nautimme Itävallan kansan ruokaa sekä tavallista ruokaa, joka oli tosi hyvää melkein aina.

Osallistuimme 9 Euroopan maan (Suomi, Itävalta, Tsekki, Slovakia, Bulgaria, Italia, Liettua, Puola sekä Romania) yhteiseen projektiin, joka koskee sosiaalimediaa. Meillä on ollut upea mahdollisuus tutustua eri kansojen ja näkökulmien mielenpiteisiin nuorten aikuisten suhteista, nykytilanteesta, tulevaisuudesta. 

Projektissa on toiminnut kolme työryhmää: Sosiaalimedia, Media sekä Varjoteatteri. Joka ryhmän tulokset saimme nähdä viimeisellä tapaamisella.

1. Mediaryhmän tekemä elokuva, miten sosiaalimedia vaikuttaa nuoriin.  

2. Sosiaaliryhmän presentaatio - uusi sosiaaliryhmä! 

3. Varjoteatterin näytelmä: Maailma ennen ja nyt. 

Olemme valmistaneet ja näyttäneet Linzin kaupungin keskellä myös tanssi-flashmobin. Sen voi nähdä tässä facebookissa.  

https://www.facebook.com/Munjidmedia/videos/1780457928922383

 

Kaikilla mailla on ollut mahdollisuus kertoa omasta kulttuurista, järjestämällä kansaniltoja. Saimme silloin maistaa eri maiden herkkuja sekä kokeilla heidän kansantansseja. Olemme edustaneet myös Suomea tarjoamalla itse tehtyjä karjalan piirakoita sekä kanelipullia, sekä Fazer ja lakritsi-karkkeja.