Let’s EVS-nuorisovaihto, Malaga 2017

16-23.9.2017    4+1 nuorta Suomesta osallistuivat Let’s EVS-nuorisovaihtoon Malagassa.

Tässä on kolme osallistujaa kertoo, mitä nuorisovaihto on antanut heille. 

 

Mikä oli parasta kokemuksessa?

Mitä opin?

Miksi jokaisen kannattaisi osallistua nuorisovaihtoon?

Parasta oli hienot ihmiset, ulkomaanmatka ja se, että näki itsestään uusia puolia, joita ei aina arkielämässä huomaa. Opin paremmin ymmärtämään erilaisuutta. Opin tekemään kompromisseja, sekä uusia käyttäytymismalleja ja suhtautumistapoja. Mielestäni jokaisen kannattaisi osallistua kv-nuorisovaihtoon, koska vaihtokokemus avartaa mieltä. Tieto muista kulttuureista ja erilaisuudesta sekä moninaisuudesta karttuu. Ymmärrät paremmin kulttuuri- ja yhteiskuntaperäisiä käyttäytymiseen vaikuttavia tekijöitä. Lisäksi vieraan kielen puhuminen ja käyttäminen helpottuvat, ja ennen kaikkea saat mahdollisuuksia itsenäistymiseen ja itsetutkiskeluun

 

Parasta oli kliseisesti uudet ihmiset ja kulttuurierot. Samaan aikaan oli tosi hienoa taas huomata kuitenkin se tietynlainen samanlaisuus myös erilaisten ihmisten kanssa ja miten ihan erilaiset persoonatkin voi työskennellä yhdessä ja löytää toisistaan jotain siistiä. ja se Malagan aurinko. Opin uutta EVS:tä ja siitä miten eri tavalla eri maissa organisaatiot hoitaa sitä (ja yleisesti asioita :D). Jokaisen pitäisi osallistua kv-nuorisovaihtoon koska Suomi-kupla on ihana mutta loppuen lopuksi aika rajoittunut. On tärkeetä peilata omaa itseä ja kulttuuria muihin, jotta voi tajuta sen, ettei se tuttu ja turvallinen ole aina se paras. Toisaalta myös suomalaisuudesta ja jokaisesta ihmisestä löytyy sellaisia aarteita, että voisi sitä muutkin ihastella, jos annettaisiin. Niin ja tietysti, ei kai sitä voi olla liikaa erilaisia kokemuksia, ystäviä ja ihaniakamalia kielikylpyjä.

 

Parasta oli se, että pääsi osallistumaan ulkomailla järjestettävään projektiin ja oppimaan itsestä uutta. Opin uusia puolia itsestäni ja sain haastaa ja kehittää itseäni. Jokaisen pitäisi osallistua nuorisovaihtoon, koska niissä tutustuu uusiin ihmisiin ja kulttuureihin. Saa elämänkokemusta ja uusia näkökulmia elämään.