LEIRI Tippsund-leirialueella 23.-28.6.2014

PAIKKA:   TIPPSUND TAIVASSALOSSA

AIKA:    23.-28.6.2014

Leiriin osallistuivat 22 lasta ja nuorta Turusta, Helsingistä, Porvoosta sekä Kotkasta. Ohjelmassa on ollut 2 englannin tuntia päivässä, liikunta, pelit, kilpailut, musiikkitunnit, piirtäminen, askartelu, saunominen ja uinti meressä sekä veneily ja surffailu. 

 Lisää valokuvia ja videoita sosiaaliverkoissa

//www.facebook.com/groups/837070259656388/
 
//vk.com/club73648634

Leirit Slovakiassa kesäisin 2013 ja 2014

Kesäisin 2013 sekä 2014 osallistuimme Venäjä -leireille Slovakiassa. 

ERIDAN, laulustudio

ERIDAN, laulustudio:
- lauluäänen kehittäminen;
- "musiikkikorvan" vahvistaminen;
- nuotinnuksen elementit;
- henkilökohtainen lähestymistapa;
- soolo- ja yhtyelaulaminen;
- työ mikrofonin kanssa;
- musiikkikappaleiden lavastus sekä paljon muuta…

Opettajana: Svetlana Zeneva (korkeasti koulutettu opettaja)
 
Musiikkiopetus tapahtuu Runosmäen ja Haritun nuorisotaloissa. 

Kirjautuminen puh:
045 898 9138 Svetlana Zeneva

 

« Be Active – the Future is Yourself » Nuorisovaihto 8.-15.8.2013

 « Be Active – the Future is Yourself » -projektiin on osallistunut 4  nuorten ryhmää Liettuasta, Italiasta, Slovakiasta sekä Suomesta. Nuorten ikä on ollut 15 - 22 v. Joka ryhmässä oli 4 osallistujaa + 1 ryhmän vetäjä. Nuoret tapasivat Tippsund-leiralueella, 60 km Turusta, 8.-15.8.2013.  Nuoret osallistuivat erilaisiin työpajoihin, kävivät Naantalissa, Turussa sekä Helsingissä, tutustuivat paikallisiin nuoriin sekä Suomen kultuuriin ja perinteihin. 

Projektin osallistujat olivat perustivat kansainväliset ryhmät, suunnittelivat ja toteuttivat paikallisnuorten haastattelut Naantalissa ja Turussa. Haastattelujen teemana oli nuorten tulevaisuuden visio, heidän toiveet ja tavoiteet. Hanke on ollut rahoitettu CIMO:lla, Youth in Action –ohjelmalla,  ELY-keskuksen sekä Turun kaupungin apurahoilla. Ryhmät tekivät kuvia ja videoita, joiden perusteella leirissä toteutettiin presentaatioita. Materiaalien perusteella oli tehty 2014 vuoden kalenteri.

Leirissä nuoret saivat uusia tietoja ja taitoja työpajoissa: luova kirjallisuus, kirjojen ja romaanien kirjoittaminen, päämäärän asettaminen ja toteuttaminen. Opiskeltiin ja harjoiteltiin myös taidetta: kitaransoitto, laulaminen ja tanssiminen. Myös ranskalainen Deejaridoon soittaja kävi leirissä. Hän on kertonut Australian musiikkisoittimista sekä opetti nuoria soittamaan vanhaa perinteellistä soitintaa. 

Nuoret opiskelivat myös miten suunnitellaan ja toteutetaan Nuorten vaihtoja ja mikä on formaalinen ja non-formaalinen koulutus. Kokeneet ryhmät Liettuastaa ja Italiasta työskentelivät yhdessä kokemattomien nuorten kanssa ja opettivat toinen toista. Suunnitteltiin uusia projekteja, esim., 2 suunnittelivat ensi vuonna hakea apurahat EVS-projektin toteuttamiseksi.

Joka ilta leirissä on ollut «kansallisilta” – joka ryhmä valmisti oma ruokaa, kertoi omasta maasta ja kulttuurista, esitti omaa musiikkia, tansseja ja lauluja. Alkoholia ei käytetty koko leirin aikana, edes diskossa Kupittaan puistossa Turussa.

Osallistujat kävivät myös CIMOn toimistossa Helsingissä, missä kertoivat omasta projektista sekä tutustuivat Youth in Action – ohjelman toteuttamiseen Suomessa sekä ympäri maailmaa.

Projektin tulokset ovat netissä. Oma ryhmä on mm. Facebookissa, jossa kaikki osallistujat saivat ladata omat kuvat ja videot projektista.

//www.facebook.com/groups/1407529249466827/

DIDJERIDOO -WORKSHOP